Dupa o deschidere pe plus, indicii bursieri europeni s-au depreciat puternic astazi, pe fondul scaderii cotatiei EURUSD la minimul ultimelor sase luni. Temerile legate de deficitul bugetar al Greciei au dus la cresterea costului asigurarii notelor de trezorerie ale Greciei, desi premierul tarii a declarat astazi ca nu va recurge la imprumuturi din zona euro pentru a rezolva problema deficitului.

In prima parte a sesiunii, indicii au inregistrat cresteri, in urma discursului presedintelui SUA Barack Obama, care s-a aratat pentru mentinerea unor credite fiscale in valoare de 38 miliarde USD, si dupa ce Rezerva Federala a SUA a semnalat ieri ca va mentine dobanda cheie la acelasi nivel scazut pentru o perioada prelungita.

Companiile din sectorul minier si cel energetic au fost afectate de intarirea dolarului american, care a dus la scaderea preturilor materiilor prime. Actiunile Rio Tinto au pierdut astazi 2,5% din valoare, iar actiunile Total s-au depreciat cu 2,6%. Rata somajului a ramas neschimbata in luna ianuarie in Germania, la 8,2%.