Dow Jones a inchis marti la cea mai inalta cota din ultimele trei luni ca urmare a planului financiar european de ajutorare a Greciei, o tara puternic indatorata, potrivit Reuters.

Surse guvernamentale din Germania au declarat, marti, pentru Reuters ca guvernele europene s-au pus de acord sa ofere ajutor Greciei, aceasta reprezentand prima initiativa de salvare economica a unui stat din zona euro.

"Exista o usurare ca ceva poate fi elaborat pentru a preveni un colaps al pietei obligatiunilor lor", a declarat Ben Halliburton, director de investitii la Traditie Capital Management .

The Wall Street Journal scrie Germania are in vedere asumarea rolului principal in realizarea planului conceput cu partenerii sai din Uniunea Europeana pentru a oferi Greciei si altor tari din zona euro garantii pentru imprumuturi intr-un efort de a calma temerile din piata.

Dow Jones a urcat cu 150.25 puncte (1.52%) pana la 10,058.64, potrivit ultimelor cifre disponibile. Standard & Poor's 500 a castigat 13.78 puncte (1.30%) pentru a inchide la 1,070.52 puncte, in timp ce Nasdaq a crescut cu 24.82 puncte (1.17%) urcand la 2,150.87 puncte..