Piețele europene au inregistrat scaderi astazi, pe fondul continuarii impasului negocierilor privind acordarea unui ajutor financiar catre Grecia și a efectelor negative asupra investitorilor a deciziei Indiei de a crește rata de referința a dobanzii.

Singurul indice vest-european care a inregistrat astazi o evoluție pozitiva a fost cel al pieței londoneze, care a avansat cu 0.13% datorita efectului pozitiv al creșterii acțiunilor Lloyds Banking Group.

Oficialii guvernelor din țarile zonei euro au continuat sa ofere opinii divergente privind opțiunile de acordare a unui ajutor financiar pentru Grecia. Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca susține ideea unui mecanism de ajutor financiar de tip stand-by pentru acordarea de credite bilaterale coordonate oricarui stat membru aflat in dificultate.

Un astfel de plan nu presupune un angajament imediat, funcționand sub forma unui instrument de asistența in cazul apariției unor situații de urgența. Oficialitațile franceze susțin la randul lor promovarea unei soluții din interiorul Uniunii pentru problema elena, in contrast cu opiniile avansate de Angela Merkel privind o posibila cooptare a FMI.