Indicii Bursei de Valori București au inregistrat și astazi o zi de corecții negative, pe fondul declinului piețelor occidentale și a continuarii creșterii rapide a costurilor de refinanțare pentru Grecia pe piețele de capital. Sectorul energetic și cel al societaților de investiții financiare au fost din nou capul de afiș al scaderilor, indicii BET-NG și BET-FI coborand cu 2.81%, respectiv 2.94%.

Din componența indicelui BET, care a pierdut astazi 2.13% din valoare, acțiunile cu cele mai importante contribuții negative au fost OMV Petrom (-3.81%), Transelectrica (-5.63%) Transgaz (-2%) și Biofarm (-4.57%), acestea aducand aproximativ -111 puncte din variația de -126 de puncte inregistrata astazi.

Cele mai lichide acțiuni ale zilei au fost SIF-urile, Banca Transilvania și BRD, acestea realizand 28.77 de milioane din totalul de 36.37 de milioane de lei inregistrat pe piața de acțiuni a secțiunii BVB. Pe piața de obligațiuni, valoarea tranzacțiilor cu titluri de stat a fost de 9.27 de milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 1.69 milioane de lei.