Indicii bursieri europeni au inregistrat scaderi astazi, pe fondul amplificarii temerilor investitorilor privind situatia financiara a Greciei. Eurostat a anuntat astazi ca deficitul bugetar al Greciei este de 13,6%, peste estimarile facute de guvernul grec pe 7 aprilie, care se situau la 12,9%. Eurostat a anuntat de asemenea, ca estimarea s-ar putea mari, intrucat anumite instrumente financiare detinute de statul grec sunt greu de evaluat.

Totusi nu Grecia este membrul zonei Euro cu cel mai mare deficit, acesta fiind Irlanda, cu un deficit bugetar revizuit la 14,3%. Cursul monedei Euro a fost afectat de stirile privind deficitele bugetare, cotatia EURUSD scazand astazi cu 0,56%, pana la 1,3315 si trecand temporar sub nivelul de 1,33.

Actiunile Siemens au inregistrat cele mai mare scaderi printre componentii indicelui german DAX, dupa ce competitorul elvetian ABB a raportat un profit trimestrial sub estimarile analistilor. Scaderea actiunilor ABB a avut cel mai mare efect negativ asupra evolutiei indicelui elvetian SMI.