Pietele europene au incheiat saptamana in crestere, indicele DJ Stoxx 600 inregistrand cel mai mare avans saptamanal din ultimul an. Cele mai importante cresteri au fost realizate de sectorul minier, care a avansat in medie cu aproape doua procente in urma cresterii preturilor la materii prime ¬ pretul contractelor futures pentru cupru a inregistrat astazi a cincea sesiune de cresteri din ultimele sase zile pe bursa londoneza a metalelor.

Nivelul preturilor de productie din Marea Britanie a scazut in luna iunie in mod neasteptat, pentru prima data in ultimul an si jumatate, datorita in principal reducerii costurilor de energie. Declinul lunar a fost de 0.3%, fata de asteptarile medii ale economistilor care indicasera o crestere de 0.1%.

Intr-un raport separat, cresterea nivelului importurilor a condus in luna mai la un avans neasteptat al deficitului comercial al Marii Britanii, care a atins 8.06 miliarde de lire, fata de 7.41 miliarde in aprilie. Productia industriala din Franta a crescut in luna mai cu 0.5% (excluzand utilitatile) fata de luna aprilie, ajutat de avansul vanzarilor industriei auto.