Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (Sibex) anunţă începerea, începând de miercuri, 6 octombrie 2010, a perioadei de subscriere a acţiunilor nou emise pentru majorarea capitalului social al societăţii hotărâtă de AGEA din data de 22 iulie 2010, se arata intr-un comunicat al Sibex. Acţionarii societăţii au dreptul ca în 30 de zile calendaristice să subscrie acţiunile nou emise (una la două deţinute). Subscrierea va putea fi exercitată între 6 octombrie - 4 noiembrie anul curent, se mai spune in document.

Anterior, în perioada 1-30 septembrie s-a derulat perioada de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă Sibex, fiind tranzacţionate 3,79 milioane drepturi din totalul de 22.602.720. Astfel, cei care au achiziţionat drepturile de preferinţă SBX vor putea subscrie 1,9 milioane de acţiuni, reprezentând 8,5% din capitalul social existent şi 5,6% din capitalul social de la finalul majorării.

S.C. Bursa Monetar Financiară si de Mărfuri S.A. Sibiu derulează o majorare de capital cu suma de 11.301.360 lei (de la 22.602.720 lei la 33.904.080 lei), prin emisiunea unui număr de 11.301.360 acţiuni noi cu o valoare nominală de 1 leu/acţiune, în schimbul aportului în numerar al acţionarilor.

„După ce tranzacţionarea drepturilor de preferinţă le-a oferit investitorilor Sibex lipsiţi de fonduri pentru participarea la majorarea capitalului social, oportunitatea de a valorifica în bani drepturile de preferinţă, sperăm ca în perioada următoare interesul pentru subscriere să fie unul bun astfel încât atât cei care au achiziţionat drepturi cât şi cei care le-au păstrat, să subscrie într-un procent semnificativ la majorarea capitalului social”, explica preşedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuţa.

Acţionarii îndreptăţiţi care îşi vor exercita dreptul de preferinţă la subscriere vor avea obligaţia să achite integral valoarea acţiunilor subscrise si să facă dovada prin remiterea unei copii a documentului justificativ odată cu transmiterea formularului de subscriere către S.C. BMFM. S.A.