Volumul derivatului Dow Jones la nivel record pe luna în curs, la Sibex

de DP     HotNews.ro
Marţi, 16 noiembrie 2010, 19:41 Economie | Burse

La Sibex, cea de-a doua şedinţă a săptămânii a fost una excelentă pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industral Average care a atins un nivel record de lichiditate pe luna in curs. De-a lungul zilei au fost încheiate 4817 contracte DEDJIA_RON reprezentand aproape 74% din volumul total de 6536 de contracte, care a fost de asemenea cel mai bun de până acum din noiembrie. Valoarea tranzacţiilor de la Sibex a depăşit 59 de milioane de lei, fiind de 1,5 ori mai mare comparativ cu toată piaţa BVB.

Intensitatea la tranzacţionare a venit în contextul scăderilor agresive ale cotaţiilor, care au alimentat cu câştiguri mari conturile vânzătorilor. Pe scadenţa decembrie contractele DEDJIA_RON au fost încheiate la valori între 11.140 şi 10.950 de puncte, cotaţia faţă de închiderea precedentă depreciindu-se cu 250 puncte până la 10.980 puncte. În aceste condiţii, randamentul pe vânzare s-a cifrat la 46 %. Cea mai drastică scădere s-a înregistrat însă pe scadenţa septembrie 2011 pentru care Dow Jones a pierdut la Sibiu 415 puncte, închizând la 10.670 puncte, randamentul la vânzare cifrându-se la 77%.

Şi pe piaţa aurului câştigul vânzătorilor a fost unul spectaculos, deprecierea cu 40 de dolari (400 de puncte) a cotaţiei unciei pe scadenţa decembrie 2010, până la nivelul de 1335 dolari, fiind sinonimă cu un randament de 80%.

Scăderile cotaţiilor derivatelor de la Sibex s-au înregistrat în urma influenţei factorilor externi atât de pe pieţele pietele asiatice, unde s-au inregistrat corectii in sedinta de marti ca efect al cresterii de catre Banca Centrala din Coreea de Sud a dobanzii de referinta pentru doua oara in ultimele patru luni, cât şi a burselor europene unde s-au amplificat temerile conform carora criza datoriilor s-ar putea extinde asupra mai multor state. În acelaşi timp, elementul hotărâtor a fost evoluţia pe „roşu” a futures-ului din SUA, confirmată şi de direcţia similară a Dow Jones de la NYSE, înregistată tot datorită amplificării grijilor faţă de economia globală.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

164 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri