Piata europeana de capital a inregistrat noi cresteri astazi, indicele pan-european DJ Stoxx 600 incheind pe plus pentru a patra zi la rand. Comisia Europeana a anuntat astazi ca increderea in economia europeana a crescut peste asteptari in luna decembrie, indicele increderii ajungand la cel mai ridicat nivel din octombrie 2007 pana in prezent.

Pe plan macroeconomic a fost de asemenea de importanta raportul privind cererile primite de fabricile din Germania, care au crescut in noiembrie cu 5,2%, cu mult peste preconizarile analistilor, care estimau o crestere de doar 1%. In ciuda stirilor macroeconomice pozitive, temerile privind datoriile publice europene au continuat sa influenteze pietele.

In piata valutara, moneda Euro s-a depreciat fata de dolarul american cu circa 1%, cotatia EURUSD ajungand in jurul nivelului de 1,3. Obligatiunile de stat spaniole si portugheze au scazut astazi, investitorii speculand ca randamentele ce vor fi cerute la licitatiile de saptamana viitoare vor fi in crestere.