A doua sedinta de tranzactionare a saptamanii a debutat spectaculos la Sibex cu aproape 1.000 de contracte si o valoare de 2,3 milioane de lei, realizate in prima jumatate de ora de la deschidere, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. Interesul ridicat al participantilor vine pe fondul continuarii cresterilor preturilor futures, in special pe segmentul financiar, unde se remarca derivatele pe actiunile SIF5 Oltenia.

In urma activitatii sustinute a cumparatorilor, cotatia DESIF5 martie 2011 crestea, dupa 30 de minute, cu 1,34%, pe acest termen fiind incheiate cele mai multe contracte. Pentru iunie 2011 se observa o crestere de 1,36%, in timp ce pentru septembrie si decembrie anul curent, cotatia DESIF5 castiga 2,24 si 1,61%. Conform acestor date, speculatorii cu pozitii de cumparare continua sa acumuleze profituri importante.

Cresteri se inregistrau si pe derivatele pe indicele Dow Jones Industrial Average a carui cotatie se aprecia cu 32 puncte pe scadenta martie si cu 50 de puncte pentru septembrie. Si aurul evolua pe plus, uncia acumuland 4,5 USD pe scadenta februarie.