Bursa din Sibiu va lansa la tranzactionare, incepand cu data de 28 martie, un contract futures avand ca activ suport petrolul de tip Light Sweet Crude, potrivit Sibex. Contractul, avand simbolul DEOIL_LSC, va fi denominat in lei, iar marja pentru acest contract calculata de catre Casa Romana de Compensatie va fi de circa 10% din valoarea contractului.

"Piata petrolului este, la ora actuala, una dintre cele mai spectaculoase si atractive din lume. Luand act de semnalele primite din piata, Sibex vine in intampinarea investitorilor autohtoni cu un nou produs, anume contractul futures pe petrol", a declarat Teodor Ancuta, presedintele Sibex.

Marimea obiectului contractului este de 100 lei x cotatia in dolari SUA pentru un baril de petrol de tip Light Sweet Crude, cotatia este in dolari pe baril iar pasul de tranzactionare este de 0,01 puncte (1 RON pe contract).

Noul instrument va fi disponibil cu scadente de una, doua si trei luni.

Data scadentei este a cincea zi lucratoare anterioara celei de-a 25-a zi calendaristice din luna precedenta lunii de scadenta.

Pozitiile ramase deschise se lichideaza prin decontare finala in fonduri, respectiv prin plata in lei a diferentelor dintre valoarea contractului si 100 X valoarea pretului de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Sweet Crude Oil pentru aceeasi scadenta, publicat de Chicago Mercantile Exchange in ziua scadentei contractului DEOIL_LSC.