Consiliul de Administratie al Bursei din Sibiu a hotarat demiterea lui Teodor Ancuta din functia de presedinte al Bursei din Sibiu, se arata intr-un comunicat al companiei. Totodata, Consiliul de Administratie al Sibex a aprobat numirea lui Dan Simionescu in functiile de presedinte si director general al societatii.

Teodor Ancuta isi depusese demisia din functia de director general al Sibex in data de 2 mai.

"Se aproba revocarea domnului Teodor Ancuta din functia de presedinte al Consiliului de Administratie si din functia de conducator al Sibex - Sibiu Stock Exchange si se decide incetarea oricarui contract incheiat de catre domnul Teodor Ancuta, in calitate de conducator si director general al societatii, cu societatea", se spune in comunicat.

Actionarii Sibex au ales la sfarsitul lunii aprilie un nou Consiliu de Administratie al Bursei din Sibiu, din care fac parte Alexandru Gaitan, Paul Miclaus, Dan Simionescu, Gabriel Filimon si Cristian Sima in calitate de presedinte. Noul CA trebuie validat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Actiunile Sibex au fost suspendate de la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa din Sibiu, incepand cu ora 16:20, compania aratand ca va publica un comunicat ce contine "informatii care ar putea influenta in mod semnificativ pretul/randamentul investitiei sau decizia de a investi".

"In conformitate cu Regulamentul nr. 6 al S.C. Sibex S.A., Cartea II, art. 10, alin (3), luni 16.05.2011, incepand cu ora 16:20, se suspenda tranzactionarea pe piata reglementata la vedere administrata de S.C. Sibex S.A. a actiunilor emise de S.C. Sibex S.A. cod SBX", se arata in comunicat.

Prevederea invocata spune ca "in cazul receptionarii de catre Sibiu Stock Exchange a unui raport/comunicat venit din partea Emitentului, ce contine informatii care ar putea influenta in mod semnificativ pretul/randamentul investitiei sau decizia de a investi, Sibiu Stock Exchange poate decide suspendarea temporara de la tranzactionare a respectivelor instrumente financiare din momentul in care Departamentul Emitenti intra in posesia acelui document. Conducerea executiva a Sibiu Stock Exchange va decide suspendarea respectivelor instrumente pe o perioada de 30 de minute de la momentul in care forma finala a respectivului comnicat/raport este diseminata sau pana la sfarsitul sesiunii de tranzactionare".