Franklin Templeton Investment a anuntat ca recomandarea catre actionari referitoare la o listare secundara a Fondului Proprietatea (FP) va fi facuta publica saptamana viitoare si nu pana la sfarsitul lunii iunie, asa cum fusese mentionat anterior, se arata intr-un comunicat al FP.

"Luand in considerare numeroasele discutii cu bancile de investitii, precum si reactiile primite recent din partea investitorilor institutionali in cele trei saptamani de road show international, Managerul de Fond are nevoie de mai mult timp pentru a incorpora aceste noi informatii in recomandarea pentru actionari si, de asemenea, pentru a se consulta cu Comitetul Reprezentantilor cu privire la acest subiect", se spune in comunicat.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,98 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010, iar in mai 2010 si-a stabilit un birou in Bucuresti.