Bursele asiatice sunt pe rosu, joi, pentru prima oara in ultimele patru zile dupa ce doi oficiali ai Federal Reserve au declarat ca s-au opus angajamentului de a mentine ratele dobanzilor in SUA la un minim record, in timp ce yenul japonez a crescut aproape de cel mai mare nivel de dupa Al Doilea Razboi Mondial, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific a coborat 1,2%, dupa ce in ultimele zile castigase 2,8%.

Indicele bursei japoneza, Nikkei 225 a pierdut 0,4%, in timp ce bursa din Coreea de Sud este in scadere cu 1,8%. BUrsa din Australia a coborat cu 0,6% percent.

Indicele bursei din Hong Kong, Hang Seng a avut doar mici fluctuatii fata de miercuri.

Francul elvetian nu cedeaza usor

Francul elvetian ramane ferm pe pozitii, joi dimineata devreme, dupa ce miercuri, Banca Centrala a Elvetiei (SNB) a anuntat noi masuri pentru a devaloriza francul mult supraevaluat.

Institutia va majora depozitele la vedere ale bancilor la 200 miliarde de franci de la 120 de miliarde, scrie Reuters. Totodata SNB a anuntat ca va lua noi masuri pentru devalorizarea francului, daca va fi nevoie.

Dolarul este tranzactionat joi cu 0,7902 franci elvetieni, in scadere dupa un maxim al ultimelor doua saptamani de 0,8011.

Euro valoreaza circa 1,1372 franci , in scadere fata de miercuri cand a atins varful de 1,1554 unitati.