King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, face angajari la studioul din Bucuresti. Dezvoltatorul cauta programatori romani talentati care sa contribuie la dezvoltarea urmatorului hit pe Facebook. In prezent, King are in portofoliu titluri precum celebrul Candy Crush Saga, cu 15,5 milioane de utilizatori care se joaca zilnic, sau Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga si Bubble Witch Saga, care sunt constant in top 20 aplicatii pe Facebook.

King TeamFoto: arhiva personala

Povestea King incepe in Romania in 2011 cu 4 programatori si un birou mic intr-o cladire pe Calea Victoriei. Decizia King de a deschide un studio in Bucuresti a fost spontana si a prins forma intr-o discutie informala dintre Mihai Sfrijan, acum head of studio King Romania, si oficialii King din Stockholm. Atrasi de experienta programatorilor romani, executivii King au hotarat sa mute planul deschiderii studioului de pe hartie in realitate. Astfel, impreuna cu Paul Grigoras, Cristian Bidea si Virgiliu Ionescu, Mihai Sfrijan inaugureaza primul studio King din Romania. La scurt timp, odata cu succesul jocurilor dezvoltate de King, a crescut si echipa din Bucuresti. La finalul lui 2012, King Romania numara 30 de angajti si ocupa primul etaj al cladirii Unirii Factory. In prezent, studioul are 36 de angajti si continua sa isi extinda echipa cu noi profesionisti care sa se dedice dezvoltarii si testarii hit-urilor existente, dar si a noilor titluri ce urmeaza sa fie lansate.

Experienta programatorilor romani a fost carligul care a atras compania King in Romania, iar acest lucru se reflecta in succesul jocurilor dezvoltate si testate local. Bubble Witch Saga, joc realizat integral de romani, este cel mai bun exemplu. In doar 41 de zile de la lansare au inregistrat primul milion de dolari profit, dar baietii nu s-au oprit aici. Printre calitatile pe care King le cauta si le apreciaza cel mai mult la programatorii romani sunt dorinta de autodepasire, pasiunea si dedicarea pe care o pun in toate proiectele si gandirea "out-of-the-box" .

La randul lor, programatorii romani sunt atrasi de oportunitatile oferite de King, atmosfera de lucru relaxanta si viziunea inovatoare a companiei. Este un sentiment foarte placut sa stii ca lucrezi intr-una dintre cele mai populare companii de gaming cu peste 190 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna si peste 26 de miliarde de sesiuni de joc accesate in fiecare luna. Practic, lucrand la King, esti responsabil pentru divertismentul a milioane de oameni din toata lumea. Oricarui angajat care vine cu o idee buna, i se acorda responsabilitatea de a-si duce proiectul la final, incredere si sprijin din partea membrilor echipei. Pe langa sentimentul de mandrie, King ofera beneficii materiale peste media pietei, fiecare angajat fiind rasplatit in functie de nivelul real al experientei sale. De asemenea, toti angajatii beneficiaza de numeroase oportunitati de dezvoltare atat profesionala, cat si personala.

Atmosfera de lucru relaxata si creativa din studio este un alt motiv pentru care romanii isi doresc sa lucreze in cadrul King. O zi de lucru la King incepe cu citirea mailurilor si a ultimelor stiri din domeniu, urmeaza apoi stand-up-urile zilnice si stabilirea task-urilor pentru ziua respectiva. Toti membrii echipei stau foarte aproape unii de ceilalti si exista o comunicare foarte buna intre ei. Exista chiar si un un grup intern de discutii unde se dezbat diverse articole legate de programare sau practici bune. In pauza de pranz, toti angajatii King se intalnesc la masa si se relaxeaza cateva minute, jucandu-se. Fiecare membru al echipei isi termina task-urile pana la finalul zilei pentru ca nu se sta niciodata peste program.

Pana la finalul anului, King Romania are in plan dublarea echipei, ajungand astfel la 60-70 de angajati. Daca vrei sa fii tu cel care va dezvolta urmatorul hit al jocurilor casual, intra pe bucharest.king.com/ si afla cum te poti alatura echipei din Bucuresti.