Auzim deseori spunandu-se ca tinerii sunt viitorul acestei tari si ca doar generatia tanara mai poate schimba ceva. Misiunea acestei tinere generatii este insa una foarte dificila, deoarece (in opinia unora) tinerii de astazi ai Romaniei nu mai au modele, repere si nici chiar valori. Intr-o societate sufocata de criza, instabilitate politica si lipsa oportunitatilor, tanarul roman al anului 2013 cauta valori pe baza carora sa se dezvolte, dupa care sa se ghideze si in raport de care sa isi construiasca o cariera de succes.

Eliza ChirilaFoto: Universitatea Romano-Americana

In aceeasi situatie ma aflu si eu, studenta Eliza Chirila - simt ca imi este din ce in ce mai dificil sa ma las ghidata de anumite valori, deoarece a devenit greu sa le identific in viata de zi cu zi. Cu toate acestea, situatia nu este atat de imposibila, atunci cand ai alaturi colegi care gandesc la fel ca tine si care muncesc cu pasiune, pentru a schimba in mod pozitiv viitorul. Cand ma gandesc la asemenea colegi, ma gandesc in mod expres la oamenii alaturi de care lucrez in Clubul Studentilor din Universitatea Romano- Americana. Fie ca vorbim despre Business Coach, STARt in cariera sau Modele pentru TINEri, toate proiectele Clubului sunt organizate de tineri responsabili, care fac toate aceste lucruri voluntar, din pura placere. Nu e nimic mai satisfacator pentru noi, oamenii din spatele CS-URA, decat succesul unui proiect si feedback-ul favorabil primit de la participanti. Noi suntem constienti de misiunea noastra si de aceea invatam permanent din greseli si ne perfectionam continuu.

Tocmai pentru ca ne dorim ca educatia sa fie bazata pe valori precum respect, calitate si performanta, suntem voluntari ai acestui Club Studentesc si dam culoare anilor de facultate. Ne-am dat seama, de-a lungul timpului, ca tinerii isi doresc sa aiba mentori de la care sa invete; ca au nevoie de modele de cariera si de sfaturi specifice; am realizat, de fapt, ca tinerii au o putere imensa de a schimba lumea, dar ca deseori nu sunt constienti de aceasta. Ei au nevoie de o motivatie puternica, iar aceasta nu se rezuma la bani. Motivatia vine din recunoastere, din rezultatele frumoase ale muncii lor, din sprijinul pe care il primesc din partea celor mai experimentati si din admiratia celor din jur. Tinerii de astazi au nevoie de indrumare si de exemple pozitive, care sa ii impulsioneze si sa ii ghideze. Generatia acestor ani nu este o generatie pierduta, este, poate, doar o generatie dezorientata, datorita falselor valori pe care le intalnim la tot pasul. Generatia aceasta este sansa Romaniei, dar are nevoie de valori, pe care nu si le poate genera singura. Este nevoie de un efort colectiv si de o credinta puternica. Dati-le tinerilor valori si vor schimba Romania!

Eliza Chirila studenta la Drept, Anul II, Presedinte al Clubului Studentilor Universitatii Romano-Americane, Director National Directia Relatii Internationale la Uniunea Studentilor din Romania, reprezentant al Romaniei la numeroase evenimente internationale.