Salariul unui director de marketing al unei companii multinationale cu peste 1.000 de angajati din industria bunurilor de larg consum poate ajunge pana la 9.000 de euro brut pe luna, iar pachetul lunar complet, care include bonusurile si beneficiile, este de 14.000 de euro brut pe luna, arata datele studiului Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer si citate de Ziarul Financiar.

In medie, un director de marketing are un salariu brut de 7.000 de euro pe luna, insa marile multinationale din FMCG isi recompenseaza mai generos executivii de marketing.

Venituri de 14.000 de euro lunar au directorii de marketing cu 6-7 ani experienta pe o astfel de pozitie, care au rol executiv, raporteaza direct CEO-ului si implementeaza si creeaza intreaga structura de marketing a companiei.

Spre comparatie, CEO-ul unei companii multinationale mari are un salariu cuprins intre 7.400 si 12.000 de euro brut pe luna, la care se adauga pachetul de compensatii si beneficii, care poate urca castigurile cu inca 40%, pana la aproape 17.000 de euro brut pe luna.

Salariile pentru toate pozitiile, la nivelul celor 124 de companii analizate in studiu, au crescut in medie cu 11% in acest an.