Cristian Dragos va prelua in aceasta luna functia de director executiv al GE Money Romania, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, dupa ce Ron Malak a acceptat o noua pozitie in cadrul GE Capital Global Banking, in afara Romaniei, se arata intr-un comunicat al companiei. Cristian Dragos, care are 11 ani de experienta in sectorul financiar, s-a alaturat echipei GE Money Romania in anul 2006.

In cadrul GE Money Romania, Cristian Dragos a coordonat, din perspectiva de marketing si vanzari, integrarea celor trei companii de servicii financiare (credite ipotecare, leasing si credite de consum).

Pe parcursul ultimilor doi ani, acesta a condus Domenia Credit, companie specializata in credite ipotecare, care in prezent isi desfasoara activitatea sub brandul GE Money.

Cristian Dragos a mai activat in cadrul GE si in perioada 1999-2000, cand a absolvit programul “Global Leadership Development” desfasurat de GE Capital.

De asemenea, el a absolvit un program MBA la Crummer Graduate School of Business, Rollins College (SUA), si este licentiat in inginerie aerospatiala.

Ron Malak, care are peste douazeci de ani de experienta pe pietele internationale de credit de consum, a condus GE Money Romania incepand din anul 2007. El va continua sa faca parte din Consiliul de Administratie al companiilor care opereaza sub brandul GE Money in Romania.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare). De la achizitie, cele trei companii au trecut printr-un proces de integrare si din iunie 2008 comunica sub brandul GE Money, fiind insa pastrate cele trei entitati legale. In prezent, GE Money Romania detine active in valoare de peste 600 milioane de dolari.