Peste jumatate dintre cele mai bogate femei din lume care si-au facut singure averea sunt din China, potrivit Hurun Report, citat de Financial Times. Cea mai bogata femeie din lume este o chinezoaica - Zhang Yin, in varsta de 53 de ani, care conduce o companie de reciclare a hartiei, Nine Dragons Paper.

Averea sa este estimata la 5,6 miliarde dolari. Wu Yajun, 46 de ani, se situeaza pe locul doi, cu o avere de 4,1 miliarde dolari, urmata de Chen Lihua, 69 de ani, de la Fuhua International, cu o avere estimata la 4 miliarde dolari.

Cele mai boagate femei din lume, cu exceptia celor din China, sunt Rosalia Mera (Spania), care conduce casa de moda Zara, cu o avere de 3,5 miliarde dolari, alaturi de alte doua femei care si-au construit averile in lumea modei: Doris Fisher (Gap, locul opt) si Giuliana Benetton (Benetton, locul 11).

Femeile din China par a fi si cele mai ambitioase de pe Pamant, potrivit unui studiu realizat de Centre for Work-Life Policy din New York, care releva ca 76% dintre chinezoaice aspira la un post de conducere de top, in comparatie cu doar 52% in SUA.

Un alt factor care contribuie la reusita carierei femeilor din China este sistemul ieftin de ingrijire a copiilor, in comparatie cu cele din SUA si Europa. Grija pentru copii revine in special bunicilor, patru pentru fiecare urmas.

Totusi, femeile reprezinta doar 11% din numarul celor mai bogati oameni din China, iar averea medie a celor mai bogate 50 de femei reprezinta doar o treime din cea a celor mai bogati 50 de barbati.