Ministerul Economiei a semnat cu PricewaterhouseCoopers contractul pentru servicii de consultanta in procesul de pregatire si derulare a privatizarii combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, informeaza Ministerul Economiei. Caietul de sarcini pentru selectarea consultantului a mai fost achizitonat de catre consortiile formate din KPMG Romania si White & Case Pachiu, respectiv Taylor DeJongh si SNR Denton. Procesul de privatizare va fi finalizat in prima parte a anului 2012, potrivit programului agreat de Guvern cu Fondul Monetar International.

Comisia de selectare a Consultantului, numita prin ordin al ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, impreuna cu consultantul juridic care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, adica Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, au analizat si evaluat ofertele depuse de S.C. PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L. si de Consortiul format din KPMG Romania S.R.L. si White & Case Pachiu SCA, care au indeplinit conditiile de eligibilitate si a caror Oferte Tehnice au intrunit punctajul minim precizat prin Caietul de Sarcini.

Potrivit Ministerului Economiei, oferta depusa de PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L a obtinut cel mai mare punctaj. In perioada imediat urmatoare vor fi demarate de catre consultant, activitatile asumate prin contract.

Statul controleaza prin Ministerul Economiei 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei, iar in primele noua luni din acest an 179,7 milioane lei.

Compania a fost inclusa pe lista celor 19 societati de stat care vor fi monitorizate de FMI.