Rompetrol Downstream a anuntat marti ca va contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei, prin care a fost sanctionata pentru ca s-a inteles cu alte companii petroliere pentru a scoate de pe piata un sortiment de bezina: Eco Premium, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Reprezentantii Rompetrol mai arata ca au luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurentei si catalogheaza ca nejustificate si nefondate concluziile raportului de investigatie.

De asemenea, ei spun ca decizia Consiliului Concurentei de sanctionare este, in egala masura, nelegala si neintemeiata.

"Activitatile comerciale desfasurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate intotdeauna in stricta conformitate cu dispozitiile legale. Rompetrol nu a fost informata cu privire la existenta unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzina Premium E4 si nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun", se mai spune in comunicat.

Reprezentantii companiei precizeaza ca comportamentul pe piata al Rompetrol a fost intotdeauna unul independent si a vizat exclusiv respectarea prevederilor legale care impuneau comercializarea acestui sortiment pana la 1 ianuarie 2009 si trecerea ulterioara la productia de carburanti care respecta normele Euro 5.

Ei reamintesc ca grupul Rompetrol a decis sistarea productiei sortimentului de benzina Premium E4 in luna noiembrie 2008, comercializarea acestuia continuand pana la epuizarea stocurilor.

"Consideram ca argumentele prezentate de companie, atat pe parcursul verificarilor, cat si prin obiectiunile transmise Consiliului si in cadrul audierilor desfasurate in luna decembrie 2011, au demonstrat ca acuzatiile Consiliului sunt cert nefundamentate si lipsite de suport", se mai arata in comunicat.

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Petroleum si Lukoil Romania cu o amenda totala de peste 200 milioane de euro, reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010, a anuntat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii. Potrivit acestuia, amenda a fost acordata din cauza ca firmele s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de bezina: Eco Premium.