MOL Romania a fost amendata cu 80,2 milioane de lei (circa 18,5 milioane de euro) de catre Consiliul Concurentei, suma reprezentand 3% din cifra de afaceri a companiei din 2010, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Reprezentantii companiei petroliere spun ca vor depune o cerere de suspendare a deciziei si o vor ataca in instanta.

"MOL Romania va depune o cerere de suspendare a executiei deciziei mai sus mentionate si o va ataca la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de catre Consiliul Concurentei, in conformitate cu legislatia in vigoare", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii MOL mai arata ca societatea achizitiona in totalitate benzina ECO Premium de la producatorii locali sau de la distribuitori. Acestia precizeaza ca retragerea benzinei Eco Premium din portofoliul de carburanti al companiei a fost o decizie individuala de afaceri si nu rezultatul unui acord anticoncurential sau unei practici concertate.

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Petroleum si Lukoil Romania cu o amenda totala de 880 milioane de lei, reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010, a anuntat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii. Potrivit acestuia, amenda a fost acordata din cauza ca firmele s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata sortimentul de benzina Eco Premium.