Guvernul a decis in sedinta de marti sa reduca de la 143 de milioane de euro la 75 de milioane de euro ajutorul de stat acordat companiei Ford pentru planul de investitii din Romania. "Vechile angajamente s-au modificat radical in acest moment, avand in vedere situatia din piata", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Acesta a precizat ca din cei 75 de milioane de euro, 38 de milioane de euro sunt destinati programului de investitii in productia de automobile, iar 37 de milioane de euro pentru productia de motoare.

Ford se angajeaza la un proiect de investitii in productia de automobile in valoare de 618,14 milioane de euro si la un proiect de investitii destinat producerii de motoare de 250,95 milioane de euro. Intre 1 ianuarie 2013 si 31 decembrie 2017 compania Ford va realiza o productie de automobile de 810.000 de unitati si o productie de motoare de 1,5 milioane de unitati.

In cazul in care Ford nu respecta acest acord, "vor exista masuri, evident, dar nu pornim de la ideea ca Ford nu-si respecta angajamentele", a precizat Suciu.