Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), nu explica suficient de clar modul in care s-a realizat privatizarea la Oltchim. Cel putin asa considera premierul Victor Ponta care a cerut in sedinta Guvernului de miercuri ca seful OPSPI "sa vorbeasca mai putin si sa explice mai mult". In caz contrar, "vom gasi un alt sef la OPSPI care sa explice mai clar", a adaugat Ponta.

"Domnul Vulpescu sa faca bine sa explice foarte clar, sa vorbeasca mai putin, sa explice mai mult daca poate, daca nu, gasim un alt sef la OPSPI, care poate sa explice mai clar", a afirmat Ponta.

  • UPDATE "Este adevarat ca atributiile sefului OPSPI constau, in principal, in implementarea programului economic al Guvernului si nu sunt orientate catre comunicarea publica", a declarat Remus Vulpescu pentru HotNews.

Acesta a mai cerut ministerului economiei ca pana luni sa pregateasca o strategie pentru intrarea Oltchim in administrare speciala, acesta fiind planul B in varianta ca Dan Diaconescu nu va vira banii. De asemenea, trebuie pregatita si o strategie pentru un nou proces de privatizare.

"Va rog sa asigurati pana luni ceea ce avem noi de facut, iar, in functie de rezultatul final - se semneaza sau nu se semneaza contractul -, trebuie sa prezentati luni dupa-amiaza daca va fi cazul strategia noastra pentru administrare speciala, plata salariilor si repornirea activitatii si tot ceea ce inseamna pregatirea pentru un nou proces de privatizare facut insa si gandit mult mai bine decat a fost cel care a fost cel pe care l-am preluat din mers. Va rog sa explicati de fiecare data ceea ce am explicat ieri impreuna si de ce nu s-a putut face conversia actiunilor si de ce n-a putut sa fie amanata licitatia", a spus Ponta.