Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca zilele urmatoare, Ministerul Economiei si Ministerul Finantelor vor prezenta o strategie pentru repornirea combinatului Oltchim. Strategia presupune "un acord cu principalii creditori ai Oltchim, o administrare speciala (...) si momentul, de la anul, cand vom incerca din nou atragerea unui nou investitor serios", a spus Ponta. Acesta a mai spus ca isi doreste ca justitia romana sa-si faca datoria in urma depunerii plangerii penale impotriva lui Dan Diaconescu pentru infractiuni de fals in documente publice.

"Dincolo de sfidarea legii, este vorba despre o sfidare si o bataie de joc la adresa oamenilor de la Oltchim fara precedent, totusi, in cei 22 de ani de democratie. Mi-as dori ca justitia romana sa-si faca datoria ca astfel de lucruri sa nu se mai poata intampla in viitor. Daca nu va exista niciun fel de reactie din partea justitiei, asemenea lucruri se vor repeta. Cand stii ca ai imunitate, iti permiti sa faci orice", a spus premierul.

Oficiul pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI) a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a Statului Roman si opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia lui Diaconescu a sumei de circa 200.000.000 Lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la S.C. Oltchim S.A.