Kodak, companie care in ianuarie a intrat in procedura de restructurare si are nevoie disperata de bani, a anuntat ca a gasit cumnparatori pentru 1.100 de patente tehnologice in schimbul carora va primi 525 milioane dolari, scrie AFP.

Cumparatorii sunt doua societati specializate in gestiunea brevetelor, RPX Corporation si Intellectual Ventures, iar in total se vand 1.100 de brevete legate de captura de imagine digitala, stocare si analiza. Kodak spera sa vanda brevetele inca din vara si pe sume ce depaseau 2 miliarde dolari, insa procedura a fost amanata si cifrele de acum sunt dezamagitoare.

Compania spera sa iasa din procedura de restructurare in prima parte a lui 2013, iar o conditie pusa de creditori tinea de vanzarea patentelor, fiindca in alte moduri era imposibil ca firma sa obtina bani.

Eastman Kodak s-a infiintat acum 131 de ani si detine peste 1.000 de brevete in domeniul fotografiei, fiind una dintre companiile care au pus bazele domeniului.

In ultimii ani a fost insa depasita de mai toti concurentii fiindca nu s-a adaptat la dezvoltarea fara precedent a fotografiei digitale, iar acum incearca sa iasa dintr-o situatie critica.

Compania avea la final de 2011 un total de 17.100 de angajati, din care aproape jumatate in SUA. Dupa taierile anuntate va ajunge spre 13.000 la final de an si spera sa poata strange 700 milioane dolari pentru a-si plati datoriile si a iesi din reorganizare.