Muncitorii concediati colectiv de la Mechel Campia Turzii au reluat, marti, protestele fata de neplata celor trei salarii compensatorii datorate de patronatul rus si au venit impreuna cu copiii lor, pentru a reaminti, astfel, conducerii intreprinderii ca se gasesc intr-o situatie disperata, neavand bani pentru supravietuirea zilnica, potrivit Agerpres.

Oamenii afirma ca blocheaza si marti drumul E60, prin traversarea neintrerupta, intre orele 10,00 si 12,00, a tronsonului care trece prin fata combinatului. Ei sustin ca vor veni zilnic, pana vineri, in fata combinatului, pentru a-si manifesta revolta fata de desconsiderarea drepturilor lor legale de catre Mechel si Invest Nikarom.

Luni, in cea de-a 14-a zi a protestelor autorizate de Primarie, un reprezentant al conducerii Mechel le-a spus muncitorilor ca nu le poate preciza vreun termen pentru plata salariilor compensatorii, desi cunosc faptul ca situatia lor este extrema. Vineri, 15 martie, conducerea intreprinderii anuntase ca in aceeasi zi in contul bancar al fabricii vor intra sumele necesare efectuarii platilor, dar luni, 18 martie, muncitorii au constatat ca pe cardurile lor nu a fost depus niciun leu.

Si Prefectura Cluj anuntase, vineri, ca actionarul Victor Chumakov al Invest Nikarom, noul actionar al fabricii, ii asigura pe muncitorii concediati ca isi vor primi salariile compensatorii incepand cu 15 martie, banii provenind din vanzarea de certificate de emisii de bioxid de carbon si din valorificarea fierului vechi aflat in combinatul din Campia Turzii, in urma contractului incheiat cu firma Remat Invest.

Cu toate acestea, platile nu au fost facute, iar cei 720 de muncitori concediati colectiv in luna februarie spun ca vor recurge la gesturi extreme.