Cateva sute de salariati ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Pitesti, care apartine societatii Oltchim, s-au strans vineri dimineata in fata pavilionului administrativ de pe platforma Arpechim, urmand sa participe la o actiune de protest autorizata. Sindicatul a obtinut in urma cu o zi autorizatie pentru a organiza un mars prin municipiul Pitesti, precum si un miting de protest in Piata Vasile Milea, anunta Agerpres.

Mitingul de protest se va desfasura intre orele 10:00 si 13:00, la actiune putand sa participe cel mult 500 de persoane, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Arges, capitanul Liviu Siia. De asemenea, sindicalistii a au solicitat ca o delegatie formata din cinci membrii sa fie primita de prefectul judetului Arges.

"Organizatorii asigura ca vor lua toate masurile necesare pentru a nu stanjeni folosirea normala a drumurilor publice si a nu perturba traficul pietonal. Recomandam participantilor la adunarea publica sa respecte traseul de deplasare, precum si recomandarile facute de organizatorii adunarilor publice si organele de ordine", a declarat purtatorul de cuvant al IJJ Arges.

Cateva sute de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu au marsaluit pe 10 aprilie prin fata sediului Institutiei Prefectului Arges, scandand impotriva guvernului si a USL. Participantii la protestul spontan neautorizat si-au exprimat atunci nemultumirea fata de situatia in care se afla societatea si au acuzat autoritatile de lipsa de implicare in salvarea locurilor de munca de la Pitesti si Ramnicu Valcea.

Salariatii Diviziei Petrochimice Bradu au participat in ultima perioada la mai multe proteste desfasurate la Pitesti, la Bucuresti sau la combinatul Oltchim de la Ramnicu Valcea.

La Divizia Petrochimica Bradu de langa Pitesti, preluata de Oltchim in anul 2009 de la Petrom, mai lucreaza aproximativ 600 de salariati.

SC Oltchim SA a intrat pe 31 ianuarie 2013 in procedura de insolventa.