Grupul suedez de mobila Ikea si-a avertizat vineri clientii fata de pericolul pe care il poate reprezenta un model de veioza, al carei cordon a strangulat mortal un copil de 16 luni, anunta AFP.

Avertizare veioza smilaFoto: IKEA

Avertizarea este legata de lampa de perete Smila, care, potrivit societatii, s-a aflat la originea unui "accident tragic survenit in MArea Britanie", sufocarea unui bebelus in patutul sau.

Sfaturile Ikea difera de la tara la tara.

In Romania, magazinul Ikea le recomanda tuturor clientilor care au acasa o lampa SMILA sa verifice imediat daca lampa si cablul sunt corect fixate pe perete. Verificarea este necesara pentru a se asigura ca atat lampa, dar mai ales cablul nu se afla la indemana copiilor.

Compania IKEA Group a decis rechemarea acestui produs pentru reparatii in toate magazinele din lume. Clientii care au achizitionat o astfel de lampa de perete in Romania sunt rugati sa contacteze Departamentul Relatii Clienti al magazinului IKEA din Zona Comerciala Baneasa, pe adresa de email info.bucuresti.ro@IKEA.com sau la numarul de telefon 0746 MYIKEA (0746.69.45.32), pentru a primi gratuit un set de reparatii. Setul contine: o eticheta de avertizare, instructiuni de siguranta si adezivi pentru fixarea cablului pe perete, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Autoritatile americane decomanda proprietarilor sa nu le mai foloseasca deloc".

In Franta, se ofera de asemenea sa se deplaseze la magazin pentru a primi setul de reparatii.