Conglomeratul industrial german Siemens vrea sa renunte la 11.600 de angajati ca parte a unui plan ce ar aduce economii anuale de un miliard de euro si ar injumatati numarul de divizii al grupului german, scrie Bloomberg care-l citeaza pe Joe Kaeser, seful grupului. Siemens desfasoara in prezent un plan prin care isi reduce efectivele cu 15.000 de persoane. Siemens are 360.000 de angajati si venituri anuale de 80 miliarde euro.

Ca parte a unui plan de regrupare a activitatii, ce va reduce de la 16, la noua numarul total de divizii, s-ar putea renunta la 7.600 de persoane, iar alte 4.000 de posturi ar putea fi suprimate in cadrul unor reorganizari regionale. Per total, ar insemna ca numarul de angajati va fi redus cu 3%.

Kaeser, care conduce Siemens din vara anului trecut, spera sa reduca din 2016 costurile anuale ale grupului cu un miliard de euro. Siemens are activitati in diverse domenii, precum eoliene, fabricarea de trenuri si de scanere medicale, iar seful companiei are un plan de ameliorare a performantelor operationale pana in 2020.

Reducerea numarului de angajati este o problema delictata si un anunt final va putea fi facut dupa discutii dure cu sindicatele germane. Siemens desfasoara in prezent un plan prin care isi reduce efectivele cu 15.000 de persoane.