Philips, grupul olandez cunoscut pentru electronicele sale, a anuntat ca isi va scinda operatiunile, urmand sa se formeze doua entitati: una pe partea de corpuri de iluminat si alta ce va ingloba domeniile sanatate si lifestyle. Compania estimeaza economii de 100 milioane euro in 2015 si 200 milioane euro un an mai tarziu datorita schimbarilor, scrie Reuters.

Philips isi va imparti operatiunile in doua: Lighting si HealthTech, insa produsele vor pastra brand-ul consacrat si sediul social va ramane in Olanda. Philips este celebra pentru becuri si pentru televizoare, insa in ultimii ani s-a concentrat pe domeniul sanatatii.

"Sunt constient de importanta decizie luate, insa e timpul sa incepem urmatoarea etapa strategica in evolutia Philips", spune CEO-ul Frans van Houten. "Dand independenta diviziei de corpuri de iluminat ii permitem sa-si creasca pozitia globala si sa profite de noi oportunitati pe pietele adiacente", mai spune el.

Procesul de transformare va dura intre 12 si 18 luni. Divizia de corpuri de iluminat vinde anual de 7 miliarde euro, in timp ce noua divizie ce combina activitatile de sanatate si electronice si electrocasnice vinde in total de 15 milioane euro.

Compania estimeaza economii de 100 milioane euro in 2015 si 200 milioane euro un an mai tarziu datorita schimbarilor, scrie Reuters.