Consiliul Concurentei a anuntat miercuri ca a autorizat preluarea controlului S.C. Floreasca City Center S.R.L. de catre Grupul Nepi, prin NE Property Cooperatief U.A. Practic, in urma acestei tranzactii, grupul Nepi, prin NE Property Cooperatief U.A. si Ingen Europe B.V. dobandeste controlul asupra centrului comercial Promenada Mall. Potrivit Mediafax, valoarea tranzactiei a fost de circa 150 milioane de euro.

In Romania, Grupul Nepi desfasoara activitati de investitii imobiliare in scopul inchirierii catre terti de spatii de birouri, spatii comerciale si industriale.

S.C. Floreasca City Center S.R.L. desfasoara activitati de inchiriere si subinchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, prin intermediul Promenada Mall Bucuresti.

Consiliul Concurentei a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, constatandu-se ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei piata serviciilor de inchiriere a proprietatilor imobiliare cu destinatie comerciala din cadrul marilor centre comerciale (centre comerciale tip 'mall', hypermarketuri, galerii comerciale cu o suprafata de peste 2.500 mp).

Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii de concurenta. Potrivit Mediafax, grupul NEPI a cumparat mall-ul Promenada de la Raiffeisen evolution intr-o tranzactie estimata la 150 milioane de euro .