Oleg Deripaska a iesit din lupta pentru uzina de automobile Silovie Masini. Reprezentantul omului de afaceri nu a mai depus oferta pentru a treia etapa a licitatiei inchisa de vanzare a 25% din actiunile companiei care apartine RAO EES. Singurul pretentent a ramas, prin urmare, patronul Severstal, Aleksei Mordasov, care-si consolideaza pozitia la Silovie Masini, cumparand pachetul de blocaj cu 486 milioane dolari, scrie Kommersant.

Este cu doar 2 milioane de dolari peste pretul de pornire, dar cu 26,.5% mai mult decat valoarea de piata a actiunilor. Cum au reusit Anatoli Ciubais, directorul RAO EES, Deripaska si Mordasov sa ajunga la o intelegere si sa pastreze caracterul inchis al producerii de vanzare cocurentiala, expertii nu-si dau seama.

In orice caz, cred specialistii, aparitia unui singur proprietar va fi benefica pentru Silovie Masini. In prezent, explica ziarul Kommersant, situatia financiara a companiei lasa mult de dorit – conform bilantului pe 2006, compania a inregistrat cele mai mari pierderi din istoria sa.