Producatorul de aditivi de patiserie Dr. Oetker a achizitionat, in luna noiembrie a acestui an, societatea Inedit Food, din judetul Arges, al carei obiet de activitate este fabricarea alimentelor vegetale pe baza de soia , potrivit NewsIn. Dr. Oetker a cumparat brandul “Inedit “ si activele fabricii de produse din soia de la Cetateni, judetul Arges, cu exceptia cladirilor.

Inedit Food este specializata in fabricarea alimentelor vegetale pe baza de soia nemodificata genetic (non-MG), dar si BIO, avand o experienta de opt ani in acest domeniu. Produsele sale sunt comercializate in Romania, Cehia, Israel, Ungaria, Bulgaria si Macedonia.

Societatea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 1,5 milioane euro, cu aproximativ 20% mai mult decat in 2005.

Fabrica de la Cetateni a fost modernizata in acest an, cand capacitatea de productie a fost extinsa de la 500 tone la 1.500 tone prin investitii in valoare de 1,5 milioane de euro.

Cumparatorul ca produce in continuare produsele Inedit pe baza de soia non-MG si soia BIO, utilizand aceleasi retete folosite pana acum de compania Inedit.

"Dr. Oetker Romania nu intentioneaza sa modifice aceste produse si, pe baza lor, doreste ss diversifice oferta de produse BIO atat pe piata din Romania, cat si pe piata Europei de Vest. Produsele existente vor fi comercializate in continuare sub brandul Inedit pe piata din Romania, iar pentru piata externa se va recurge la un alt brand", se precizeaza intr-un comunicat al cumparatorului.

Dr. Oetker este prezent pe piata locala cu peste 90 de produse, majoritatea fabricate in tara.