Autoritatile spaniole vor sa transforme desertul Aragon in cea mai importanta destinatie europeana pentru distractii. Acolo urmeaza sa fie construite, pana in 2015, 70 de hoteluri, 32 de cazinouri si cinci parcuri de distractii. In plus "orasul de petrecere a timpului liber" va adaposti si muzee si centre de conferinte. Se astaepta sa fie angajate 65.000 de persoane.

Proiectul va fi finantat integral cu fonduri private si se estimeaza ca costurile vor atinge cifra de 17 miliarde de euro. Investitorii se asteapta la 25 de milioane de vizitatori pe an.

Guvernul din provincia Aragon a semnat deja un protocol cu grupul “International Leisure Development”. Cotidianul "Le Figaro" publica un interviu cu directorul general al grupului, Sébastien Tranchant, care spune ca compania pe care o conduce si autoritatile spaniole au ambitia sa transforme desertul Aragon in cea mai mare destinatie turistica si de distractii din Europa.

El refuza insa comparatia cu Las Vegas despre care spune ca este un oras exclusiv pentru jocurile de noroc, model ce nu va fi urmat in totalitate in Aragon. Aici se vor construi numai 32 de cazinouri, in timp ce in Las Vegas sunt peste 130.

Sébastien Tranchant a mai spus ca in urmatoarele patru luni vor avea loc discutii cu investitorii si ca se spera ca lucrarile sa inceapa la sfarsitul lui 2008 pentru ca in 2010 parcul sa fie deschis in proportie de 40 la suta.