MedLife anunta achizitia pachetului majoritar din cadrul grupului de firme DENT ESTET. La ora actuala, DENT ESTET reprezinta cel mai mare operator de servicii stomatologice din Romania, atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si din punct de vedere al numarului de unitati, grupul reunind 7 clinici in Bucuresti si in tara.

Mihai MarcuFoto: Hotnews

Grupul de clinici DENT ESTET este recunoscut drept pionier in materie de tendinte si inovatie in medicina dentara romaneasca. De-a lungul timpului, compania s-a diferentiat puternic prin supraspecializarile in tratamente dentare pentru fiecare catogorie de varsta in parte, adulti, adolescenti si copii, echipa medicala obtinand numeroase certificari in Europa si Statele Unite. De asemenea, DENT ESTET este recunoscuta pentru dotarile clinicilor, o buna parte din echipamentele disponibile fiind lansate in premiera pe piata romaneasca.

DENT ESTET a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 5,5 milioane euro, iar pentru 2016 si-a bugetat o crestere de 20%.

"DENT ESTET, reprezinta unul dintre putinele business-uri de nisa din Romania care a avut inca de la inceput o strategie de business bine definita in ceea ce priveste dezvoltarea si extinderea companiei, inregistrand si o crestere constanta de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premiza foarte buna pentru a ne uni fortele si a actiona sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premiera in ceea ce priveste alinierea a doi lideri in piata de servicii medicale private din Romania. In urmatoarea perioada tintim sa extindem grupul de clinici DENT ESTET cu cel putin 1-2 unitati noi in fiecare an, stomatologia urmand sa devina una dintre cele sase divizii de business din cadrul MedLife, alaturi de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternitati si farmacii", a spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, Oana Taban, fondator si managing partner al grupului DENT ESTET, va pastra integral atributiile de management in cadrul grupului, fiind direct responsabila de strategia de dezvoltare si extidere a retelei DENT ESTET. De asemenea, Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

"Suntem onorati de parteneriatul cu MedLife si de faptul ca eforturile noastre din ultimii 17 ani au fost recunoscute si apreciate de liderul incontestabil al pietei serviciilor medicale din Romania. Ne-am alaturat unei companii cu care impartasim aceleasi valori si care s-a dezvoltat, asa cum a facut si DENT ESTET, punand mereu nevoile pacientilor in centrul activitatii sale. De aceea, suntem increzatori ca impreuna vom contribui la cresterea business-ului, dar si a pietei de profil, investind constant in educatie, inovatie si continua dezvoltare a echipei de specialisti. De asemenea, in continuare vom oferi medicilor nostri suportul necesar pentru a se dedica integral actului medical si evolutiei lor profesionale", a spus Oana Taban, Managing Partner DENT ESTET.

Achizitionarea grupului de clinici DENT ESTET, ar reprezenta cea de-a 10 tranzactia derulata de grupul MedLife, primele noua fiind incheiate. Tranzactia este in curs de avizare de Consiliul Concurentei ￯ o procedura standard care se va extinde pe parcursul urmatoarelor luni.

"Am finalizat de curand toate tranzactiile anuntate in ultimele luni, respectiv Centrul de imagistica Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timisoara si grupul de clincii si laboatoare Diamed. In acest moment, suntem in discutii avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale, si ne-am propus ca in urmatoarele 18 luni sa finalizam tranzactii cu firme a caror cifra de afaceri depaseste 20 milioane euro" a mai spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

MedLife a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri cumulata de 101,5 milioane euro, si estimeaza ca, in 2016, va inregistra o crestere de 30%.

￯Ne-am atins obiectivele pentru 2015, fiind prima companie din sistemul medical privat romanesc care a depasit pragul de 100 milioane euro. 2016 a inceput foarte promitator si, in acest context, estimam o crestere organica de 20%, la care vom adauga achizitii de minim 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzactii mai mari, situatie in care vom ajusta semnificativ in crestere cifra de afaceri￯ a mai spus Presedinte CA MedLife.