​Producatorul german de echipament sportiv Adidas a anuntat ca in 2017 va relua dupa 24 de ani productia de pantofi sport in Germania unde construieste o unitate complet robotizata. Fabrica de 4.600 mp este in constructie, iar in al treilea trimestru din 2016 va scoate primii adidasi din productia de test. Pentru noua unitate va fi mutata o mica parte din productia din Asia. Adidas va deschide o fabrica automatizata in SUA in 2017 si ar putea construi doua in Franta si Marea Britanie, scrie AFP.

-Foto: Adidas

Adidas a prezentat planurile pentru fabrica robotizata "Speed Factory" din orasul german Ansbach. Compania nu a mai produs in Germania din 1993 si spune ca noua fabrica va permite ca pantofii sa fie produsi mai repede si mai aproape de cele mai mari piete.

In al treilea trimestru din 2016 vor iesi primele 500 de perechi de test, iar in 2017 va incepe productia de volum la fabrica ce este gandita sa ajunga la 500.000 perechi/an in trei-cinci ani.

Adidas a produs 301 milioane de perechi anul trecut si va adauga anual 30 de milioane pentru a-si atinge obiectivele stabilite pentru 2020.

Fabricile robotizate - Germania si SUA - plus cele care ar putea fi deschise in Franta si Marea Britanie - nu vor inlocui nici pe departe productia din Asia unde un milion de oameni lucreaza pentru Adidas.