Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a facut o vizita de lucru la TAROM dupa ce saptamana trecuta mai multe aeronave au fost implicate in patru incidente tehnice intr-o perioada de doar 24 de ore. Ministrul a inspectat a inspectat activitatea Directiei Tehnice TAROM, iar ministerul anunta ca au fost luate masuri suplimentare pentru evitarea intarzierilor sau anularilor curselor.

Avion ATR al companiei TAROMFoto: Hotnews

"Directia Tehnica a TAROM este recunoscuta de organismele interne si internationale din domeniu si respecta toate normele si reglementarile astfel incat zborurile sa fie operate in deplina siguranta. Mai mult, pentru evitarea intarzierilor sau anularilor curselor, au fost deja implementate masuri suplimentare celor deja existente", transmite Ministerul Transporturilor intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit MT, "masurile suplimentare prevad activitati de control si includ verificari in plus ale aeronavelor, la intervale mai mici de timp, precum si efectuarea unor noi audituri de siguranta la lucrarile de intretinere. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, va fi infiintat departamentul Maintenance Control Centre, care monitorizeaza si ofera asistenta 24/7 pentru toate defectele aparute in operarea zilnica, dar si biroul AOG (Aircraft on Ground), cu program 24/7 pentru asistenta comenzilor de piese in timp real, cu scopul de a reduce timpii de imobilizare a aeronavelor".

"Va cer sa faceti verificari prin sondaj, insa verificarile sa fie efectuate si de alti oameni fata de cei care fac check-ul zilnic.", a transmis ministrul Sorin Buse.

Saptamana trecuta, joi si vineri, aeronavele ATR 42/72 ale TAROM au fost implicate in patru incidente in circa 24 de ore.

Cursa TAROM Bucuresti - Iasi, programata sa decoleze vineri la ora 17:20 de pe aeroportul Otopeni a fost anulata. Incidentul vine dupa ce vineri o alta cursa interna a Tarom, catre Timisoara, a fost amanata doua ore din cauza unei defectiuni. Joi, alte doua curse interne, operate cu acelasi tip de aeronava - ATR 42/72 - au fost anulate sau intoarse din drum din cauza unor probleme. Cursa de joi, tot spre spre Iasi, a ratat decolarea de pe pista aeroportului Otopeni, iar o cursa spre Satu Mare a fost intoarsa din drum pentru ca nu a putut fi retras trenul de aterizare dupa ce a decolat.