Producatorul de cablaje Sumitomo va deschide, in luna aprilie, prima fabrica in judetul Gorj, iar pentru primele cinci sute de posturi scoase la concurs au fost depuse deja cinci mii de CV-uri, potrivit Mediafax.

Firma japoneza Sumitomo, care are puncte de lucru in Drobeta-Turnu Severin si in Caransebes, va infiinta, in aprilie, o noua sectie de productie a cablurilor electrice pentru autoturisme in judetul Gorj.

Aceasta va fi deschisa in incinta fostei fabrici de mobila din Targu-Jiu.

Pentru inceput au fost scoase la concurs 500 de posturi, urmand ca pana la finele anului sa fie infiintate 1.500 de locuri.

Pana acum, cinci mii de oameni si-au depus CV-urile.

"De marti au inceput recrutarea. Ei vor incepe angajarile de saptamana viitoare, marti au venit si au facut o selectie, miercuri au efectuat analizele medicale si urmeaza sa fie incadrati de luni la Severin si la Caransebes. Acesti oameni vor fi pregatiti pentru deschiderea de la noi, din aprilie, sa se specializeze. Sunt in jur de 25 de oameni incadrati acum, rapid, care vor fi formati pentru ca, la randul lor, sa ii formeze pe altii. Sediul va fi la Rostramo, dar noi le punem la dispozitie spatiul, la AJOFM, pentru recrutari. Ei anunta oamenii care si-au depus CV-urile si noi pregatim spatiul. Sunt in jur de cinci mii de cereri", a declarat, corespondentului Mediafax, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj, Romeo Chiriac.

In prezent, in evidentele AJOFM Gorj exista doar 90 de posturi vacante pentru cei aproximativ 10.000 de someri inregistrati in judet la sfarsitul lunii decembrie.

Reprezentantii Primariei Targu-Jiu sustin, insa, ca au purtat negocieri cu reprezentantii unor firme care ar dori sa infiinteze locuri de munca in municipiu.

"Suntem in continuare in discutii cu inca doua societati comerciale care si-au exprimat intentia de a dezvolta aceleasi domenii de activitate, deci tot componente auto, piese auto sau cablaje auto. Este vorba despre o societate din Franta si una din Pitesti. Vom continua discutiile asa cum am procedat si cu aceasta firma care, dupa aproape un an si jumatate, a acceptat si a inceput investitia la care vor fi deja, in luna aprilie, primii 500 de angajati, iar pana la sfarsitul anului vom avea in jur de 1.500 de angajati. Speranta noastra este ca fiecare dintre ele sa deschida puncte de lucru la Targu-Jiu. Ne dorim ca orice investitor sa primeasca aceeasi atentie, deschidere, sa aiba garantia ca odata veniti aici vor avea si sustinerea autoritatilor locale, dar si forta de munca pe care si-o doresc. S-au depus in jur de 5.000 de CV-uri care au fost deja preluate de societatea care dezvolta deja la Rostramo", a declarat primarul municipiului Targu-Jiu, Aurel Popescu.

Din cei 10.095 de someri inregistrati in Gorj, doar 3.603 sunt indemnizati. Rata somajului este, in prezent, 7,34 %.