Primarul PSD Robert Negoita recidiveaza cu o noua licitatie de aproape 6 milioane de euro: jucariile cerute (vaporas, trenulet, trasura si ciupercuta) se gasesc deja la o firma abonata la contracte cu SRI si MApN

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 11 august 2017, 15:44 Economie | Companii


Complex joaca tip vapor cu drapel
Foto: Lavitex.ro
 documente
(11 Aug 2017) PDF, 21MB
"Complex de joaca vapor sau echivalent, in care platforma va semana cu un vapor, continand: pupa, prova, timona, cala si catarg prevazut cu scara si platforma pe care utilizatorii vor putea urca pentru arborarea drapelului". Aceasta este descrierea unui echipament de joaca solicitat intr-o noua licitatie demarata vineri de Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD), care vrea sa semneze un acord cadru pe 4 ani, in valoare de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban. Produsul solicitat se regaseste deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza, Lavitex Prod SRL, care are contracte cu SRI si MapN.
 • NOTA: Negoita repeta astfel figura de la inceputul acestui an, cand a anulat o licitatie similara de peste 175 milioane euro, la cateva ore dupa ce HotNews.ro a scris ce voia sa cumpere primarul, respectiv: catel 3D cu os in gura; 'dinosaur 3D' in pozitie sezut mancand un hamburger';  'crocodil 3D' pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Produsele se gaseau deja in oferta aceleasi firme din Breaza.
 • HotNews.ro a solicitat vineri Primariei Sector 3 un punct de vedere pe acest subiect si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

Click pentru a deschide

Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD) a lansat vineri, 11 august, o noua licitatie deschisa pentru achizitia de mobilier urban, echipamente pentru terenuri de joaca si echipamente de fitness, contract in valoare estimata fara TVA de peste 26,6 milioane lei (peste 5,8 milioane de euro), potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii (SEAP).  (vezi mai sus captura dupa anuntul de participare). Licitatia are trei loturi, primul fiind pentru locuri de joaca, celelalte doua - fitness si mobilier urban.

Mai exact, Primaria lui Negoita vrea sa incheie un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 48 de luni, contractele subsecvente urmand a se atribui cu reluarea competitiei.

In documentatia licitatiei (vezi documentul atasat), Primaria solicita in mod expres echipamente de joaca, pe care le descrie in amanunt, la capatul descrierii specificand: "pentru toate specificatiile tehnice se va citi  'sau echivalent'".

Foarte multe dintre produsele in forma ceruta de Primaria lui Negoita se regasesc deja pana la detaliu in oferta firmei din Breaza - Lavitex Prod SRL - dupa cum puteti vedea aici.

 • Redam mai jos 5 produse descrise in documentatia licitatiei si pozele unor produse care se regasesc pana la identificare in oferta firmei din Breaza:

 • 1. Complex de joaca vapor sau echivalent


Click pentru a deschide


Ansamblul de joaca contine:
- o platforma construita in forma unui vapor realizata din cadru metalic imbracat cu placi din compozit cu grosime de 15 mm. Platforma va fi confectionata astfel incat aceasta va semana cu un vapor, cotinand: pupa, prova, timona, cala si catarg prevazut cu scara si platforma pe care utilizatorii se vor putea urca pentru arborarea drapelului.

Cala vaporului va fi functionala, utilizatorii vor putea patrunde in interiorul acesteia si va fi prevazuta cu ferestre decupate in placile de compozit. Platforma tip vapor va fi prevazuta cu podea din placi de compozit, mana curenta metalica de jur imprejur si suporti de prindere pentru:
- scara de urcare metalica cu trepte metalice antiderapante.
- tobogan 3,5 m dublu uniblat din fibra de sticla cu inaltime de cadere 1,65 m
tobogan 2,5 m din fibra de sticla cu inaltime de cadere 1 m

Ansamblul de joaca va mai cuprinde:
- o platforma metalica confectionata din teava rotunda cu diametrul de 76 mm prevazuta cu podet din tabla ambutisata cu proeminente semisferice antiderapante, gardut cu mana curenta si scara de urcare metalica cu trepte antiderapante.

Intre cele 2 platforme va fi montata o punte din parama cu diametrul de 80 mm si mana curenta din franghie care va avea rol de a testa abilitatile de echilibru ale utilizatorilor."

 • 2. Ansamblu de joaca tip trenulet sau echivalent


Click pentru a deschide


Ansamblul de joaca contine:
- 2 platforme metalice de inaltimi diferite, una lipta de cealalta, confectionate din cadru metalic imbracat cu placi de compozit cu grosime de 15 mm cu decupaje si ornamente care dau echipamentului forma de trenulet. Una dintre platforme va fi prevazuta cu un tub din fibra de sticla care da impresia unei locomotive si asigura in acelasi timp trecerea intre cele doua platforme, iar cealalta tine loc de vagon. (..) Mai multe detalii in Caietul de sarcini atasat (pag.18)

 • 3. Ansamblu complex de joaca tip trasura sau echivalent


Click pentru a deschide


Ansamblul de joaca contine:
- O platforma tip trasura realizata din cadru metalic confectionat din teava cu diametrul de 76 mm imbracat cu placi de compozit in care sunt traforate ferestrele trasurii si pe care sunt aplicate rotile acesteia. Platforma este prevazuta cu podea din tabla ambutisata cu proeminente semisferice antiderapante.
- panou cu pietre de catarare din fibra de sticla
- scara metalica cu trepte din tabla antiderapanta si mana curenta
- 1 tobogan drept 2,5 m din fibra de sticla
- 1 tobogan drept 2,5 m dublu uniblat din fibra de sticla (etc..)

 • 4. Casuta de joaca pentru copii in forma de ciuperca sau echivalent


Click pentru a deschide


Casuta va fi confectionata din lemn pe cadru metalic cu acoperis de fibra de sticla in forma de semisfera cu diametrul de 2 m, care va avea aspect de palarie de ciuperca rosie cu buline albe. Casuta va fi prevazuta cu cate doua bancute atat la interior cat si la exterior prinse direct pe casuta, ferestre decupate cu gradele metalice..(etc).

 • 5. Masuta joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca model 3 sau echivalent:


Click pentru a deschide


Descrierea din caietul de sarcini: Echipamentul este format dintr-un ansamblu monobloc masuta in forma de floare cu 6 scaunele in forma de ciuperca, confectionate din fibra de sticla. Intreg ansamblul este sustinut de un cadru metalic confectionat din teava rectangulara 20x40 mm. Blatul va fi sub forma de flaore, iar scaunele sub forma de ciuperca ()6 scaunele
. Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe. (etc..)

 • Licitatie cu o valoare estimata initial la peste 175 milioane euro, anulata in acest an dupa un articol HotNews.ro: Cum si-a motivat atunci decizia primarul PSD Robert Negoita

Primaria Sectorului 3, condusa de primarul PSD Robert Negoita, a anulat in data de 3 februarie 2017 o licitatie cu o valoare estimata initial la peste 175 milioane de euro, la cateva ore dupa ce HotNews.ro a semnalat nereguli majore in legatura cu aceasta. Primaria voia sa cumpere, printre altele, echipamente de joaca sub forma de catel 3D cu os in gura sau dinozaur 3D mancand un hamburger, iar HotNews.ro a semnalat ca produsele cerute se regasesc pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza. Primaria a sustinut atunci ca a fost nevoita sa demareze de urgenta aceasta achizitie si ca din cauza grabei a fost comisa o eroare in estimarea cantitatilor maximale aferente acordului-cadru, ceea ce a dus la anularea procedurii.

Si atunci in documentatia licitatiei, Primaria solicita in mod expres echipamente de joaca inedite, pe care le descrie in amanunt, la capatul descrierii specificand: "pentru toate specificatiile tehnice se va citi  'sau echivalent'".

Produsele in forma ceruta de Primaria lui Negoita se regaseau deja pana la detaliu in oferta aceleasi firme din Breaza - Lavitex Prod SRL - dupa cum puteti vedea aici.

Redam mai jos 5 produse descrise in documentatia licitatiei anulate atunci si pozele unor produse care se regasesc pana la identificare in oferta firmei din Breaza:

 • 1. Ansamblu complex de joaca 'catel' 3D


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina 'catel' de dimensiuni mari H=3M , L=4.5M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui catel real. Catelul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un catel adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'catel' sa semene cu unul real . Figurina 'catel' va fi realizata in pozitie de sezut cu capul si picioarele din fata ridicate astfel incat in gura catelului , va fi amplasat un os lung de 5.3 m lungime realizat deasemeni prin sculptura /frezare 3D cu armatura metalica rezistenta la interior,pt a putea fi prinse in stanga si in dreapta botului catelului cate un modul oscilant de leagan cu lanturi galvanizate si scaune din fibra de sticla cu protectie. Pe spatele figurinei - catel va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare de la cap spre coada .

 • 2. Ansamblu complex de joaca 'crocodil' 3D


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina crocodil cu gura cascata , de dimensiuni mari : L=12 M l=2.5m si H= 8m din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui crocodil real. Crocodilul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un crocodil adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina crocodil sa semene cu un crocodil real . Figurina 'crocodil' va avea realizat pe spatele acesteia prin sclptura /frezare3D un tobogan care pleaca de la terminatia cozii de la inaltime de 4m si coboara pana la nivelul solului prin gura deschisa a acesteia.

 • 3. Ansamblu complex de joaca 'dinozaur 3D; totem'


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina 'dinosaur' in pozitie sezut 'mancand un hamburger' confectionata cu forme apropiate de cele a unui dinosaur din fibra de sticla .Dimensiuni figurina :L=4.3m, l=1.8m H=3.6M . Dinozaurul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un dinozaur adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc) care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'dinosaur' sa dea impresia unui dinosaur . Pe spatele figurinei 'dinosaur' va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare din interiorul dinozaurului spre coada . Deasemenea in burta dinozaurului va fi realizata prin frezare o platforma de stationare de pe care utilizatorul va avea acces la tobogan. Figurina va fi prevazuta si cu o scara metalica cu mana curenta care serveste la urcarea utilizatorilor pe platforma figurinei.

 • 4. Ansamblu complex de joaca 'mamut' 3D:


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
- O figurina 'mamut' din fibra de sticla de dimensiuni :L=3.6, l=1.5m H=2.55m confectionata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un mamut adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'mamut' sa semene cu unul real. Doua platforme prevazute cu cate un tobogan drept 3.5m din fibra de sticla cu inaltime de cadere de 1,65 m dispuse lateral (in stanga si in dreapta elefantului). un turnulet cu acoperis viu colorat dispus pe spatele mamutului , astfel incat acesta sa faca legatura intre cele doua platforme. Atat cele doua platforme cat si turnuletul vor fi prevazute cu podea metalica antiderapanta si gardut de protectie metalic. Urcarea in complexul de joaca va fi asigurata cu ajutorul a 2 scari metalice, cu mana curenta, amplasate pe cele doua platforme.

 • 5. Ansamblu complex de joaca 'elefant 3D'


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina elefant din fibra de sticla confectionat in marime naturala cu forme apropiate de cele a unui elefant real. Dimensiuni figurina :L=3.6M,l=1.5,H=2.4M Elefantul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un elefant adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina elefant sa semene cu un elefant real . Figurina elefant va fi prevazuta la fiecare picior cu placuta metalica gaurita incastrata in `structura acestuia pentru a se putea prinde armaturile metalice de montare in fundatiile de beton.

 • Ce actionari si afaceri are Lavitex Prod: Contracte cu SRI si Ministerul Apararii Nationale

Firma Lavitex Prod SRL, cu sediul in Breaza, judetul Prahova, este detinuta de Valeriu Chivu - 5% din capitalul social - si sotia acestuia Lilea Chivu (fosta Ungureanu) - cu 95% din capitalul social, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit Observator de Ilfov, "societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei  - care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot   se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7368 vizualizari

 • +19 (19 voturi)    
  Romania 2017 (Vineri, 11 august 2017, 15:48)

  voxpopulix [utilizator]

  Astia din Brasov au nevoie de inca 5 milioane de euro ca sa deblocheze lucrarile la aeroport.

  Negoita da 6 milioane pe jucarii.

  Ce poti sa mai speri de la tara asta, de la guvernarea asta sinistra. O sa ne bage pe toti in spital si acolo o sa termine treaba.
  • +4 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 12 august 2017, 9:57)

   ABetterWorldWithoutVladimir [anonim] i-a raspuns lui voxpopulix

   • 0 (0 voturi)    
    De banii astia (Sâmbătă, 12 august 2017, 17:11)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui ABetterWorldWithoutVladimir

    Eu le fac rost de locomotiva si vaporas real cu vopsea noua si mai imi si ramane de-un elicopter cu care sa ma duc la mare cand e trafic intens . Deal ?!
  • +1 (1 vot)    
   sectorul 3 de Oribil (Sâmbătă, 12 august 2017, 10:52)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

   Problema nu e cat da. Partea proasta e ca da banii astia pe niste oribilitati.

   Macar daca ar fi facut un concurs de solutii, la care sa participle studentii de la arhitectura, sau oricine ar fi dorit, ar fi putut sa obtina niste obiecte frumoase.

   Sau, alternative, ar fi putut face un parc cu arbori si specii ierboase rezistente, unde I-ar fi lasat pe copiii sa umble nestingheriti.

   Dar, ce sa zic, tzigania e la ea acasa în sectorul 3. (Scuze, rromilor! Voi aveti simtu estetic - vezi lautarii. Dar asa vine vorba.)
  • +1 (1 vot)    
   Pai asta este cunoscut la fel... (Sâmbătă, 12 august 2017, 22:13)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

   ca un star porno pentru nenumaratele hotii pe care le-a facut. Sunt vreo 5 ani de cand presa prezinta regulat inca o traznaie a acestui mafiot P$D-ist. Ceea ce este foarte ciudat este ca nici o autoritate nu se sesizeaza !!!!
 • +12 (16 voturi)    
  hahaha (Vineri, 11 august 2017, 16:07)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  6 milioane de euro ...

  doamne ce prosti sunt Bucurestenii ca accepta asa ceva ... incredibil.

  cum sa dai 6 milioane de euro pe mobilier in parcuri, cand spitalele sunt la pamant, cand scolile nu au dotari moderne, cand nu exista drumuri decente in oras, canalizare pe toate strazile din Bucuresti ... in mama ei de treaba, mergi 10 min sa gasesti un cos de gunoi, sa arunci o hartie.

  vai de voi ...
  • -7 (9 voturi)    
   Asa e (Vineri, 11 august 2017, 17:31)

   aranhil [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Celelalte orase din Romania au standarde cand vine vorba de primari........
  • +5 (5 voturi)    
   Doamneeeeeee (Vineri, 11 august 2017, 17:34)

   burebista [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   astia au inebunit ,pt ca poporul nu le da un picior in fund sa se trezeasca ,sau nu au cap si sunt retardati mintal .
   • +2 (2 voturi)    
    Sut in fund? (Sâmbătă, 12 august 2017, 10:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui burebista

    Un popor de hoti voteaza hoti. Romania e recunoscuta in lume mai ales prin hotii ei
  • +6 (6 voturi)    
   ce-l (Vineri, 11 august 2017, 17:55)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   doare pe negoita?
   spitalele sunt grija colegei fierea.
   el a ramasa la nivelul bebelusului care vrea jucarii.
   in iarna alerga dupa cati cu osul in gura, acum vrea bamporase si ciumpercute.
 • +15 (15 voturi)    
  lasa-l sa cheltuiasca (Vineri, 11 august 2017, 16:09)

  GeorgeT [utilizator]

  Are votul idiotilor, restul nu mai conteaza ..
  • +2 (2 voturi)    
   Nu doar el (Sâmbătă, 12 august 2017, 10:26)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

   Romania e condusa de hoti si idioti, alesi de idioti si hoi
 • +15 (15 voturi)    
  Bravo! (Vineri, 11 august 2017, 16:19)

  deville2010 [utilizator]

  Inca un tun marca psd in plina vara.
 • +10 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 august 2017, 16:35)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  De banii astia ar putea cumpara un parc (Vineri, 11 august 2017, 17:36)

  farty [utilizator]

  ... sau ar putea expropria proprietarul care detine bucata retrocedata din parcul A. I. Cuza !!!
 • +11 (11 voturi)    
  Io lam votat pe Duomnu Negoita (Vineri, 11 august 2017, 17:39)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Io lam votat so sal votez pa Duomnu Negoita mereu ca el o fi furand multi bani da ne face si noua da toate ca de exemplu ne pune peste pereti blocului niste aia care sa ne tina de cald iarna si nea promis asta de vro 3 ani si acuma na putut sa neo faca inainte de alegerile de anu trecut da nea promis ca o sa ne faca inainte de alegerili de peste 4 ani asa ca io va rog sal lasati in pace pa Duomnu Nigoita ca el iubeste poporu si noi poporu il iubim mult chiar mai mult decat pa Duamna Gabi si pa Duamna Olguta.
 • +5 (5 voturi)    
  mie mi-e (Vineri, 11 august 2017, 17:52)

  nahir [utilizator]

  clar.
  negoita vrea sa fie condamnat cel putin 5 ani cu executare si ca sa fie sigur, face bazaconii pe fata cu exact firma aducatoare de condamnari.
  astia nu se mai astampara.
  • +5 (5 voturi)    
   5 ani ?? (Vineri, 11 august 2017, 19:12)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   Vreau si eu 5 ani pentru 1 milion € , nu 6 milioane

   Daca fur 1000 € trebuie sa primesc 2 zile de puscarie ... asta daca nu scriu vre-o carte si scap mai repede ...
 • +2 (2 voturi)    
  gandire psd-isto comunista... (Sâmbătă, 12 august 2017, 10:24)

  astronaut [utilizator]

  om de nimic ,pai asta le lipseste bucurestenilor sau consideri ca pensionarii sunt tot copii si au nevoie de ''hipojucarii''? psd-istii impreuna cu edilii lui au pe langa acel program de guvernare si un program de devalizare a Romaniei pas cu pas , pe principiul ''dupa noi potopul''!
 • +2 (2 voturi)    
  Votati PSD1 (Sâmbătă, 12 august 2017, 10:24)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Votati prostia, hotia incompetenta scl. Daca nu vom avea ce manca, macar locuri de joaca sa fie, platite din banii cetatenilor directionati catre clientela CIUMEI ROSII care a distrus Romania,
 • +4 (4 voturi)    
  dinozaur sezand pe cetateni (Sâmbătă, 12 august 2017, 10:49)

  Dedalus [utilizator]

  Este incredibil ce face lacomia si incultura din om.

  In loc sa faca tot ce poate pentru a creste suprafata verde, pentru a planta copaci, acest primar, dar nu singur, ci cu aprobarea consiliului local, face tot ce poate pentru a face din sectorul 3 unul dintre cele mai urate posibil,

  Cu un singur obiect sunt de accord: cainele cu un os in gura. Doar ca ar trebui schimbat osul cu un ciolan,

  ===

  Eu l-as pune pe domnul primar sa stea intr-o garsoniera cu ferestre spre complexul pe care vrea sa il cumpere. Macar un an.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by