Gigantul IT Hewlett Packard Enterprise intentioneaza sa concedieze cel putin 5.000 de angajati, ceea ce reprezinta 10% din personalul companiei, in cadrul unui efort de a reduce costurile pentru a face fata concurentei, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit Bloomberg.

Compania HP Entreprise a luat nastere in urma "spargerii" HP in doua divizii - HP Enterprise si HP Inc., in anul 2015, tot pentru eficientizare. Hewlett Packard Enterprise (HPE) dezvolta solutii de cloud, data center si software, iar HP Inc. dezvolta PC-uri, imprimante si echipamente mobile.

Este de asteptat ca valul de concedieri sa inceapa la finalul acestui an.

Hewlett Packard are aproximativ 50.000 de angajati, iar valul de concedieri ar urma sa afecteze atat angajatii din Statele Unite, cat si din strainatate, inclusiv manageri.

Compania este nevoita sa isi reduca costurile cu 1,5 miliarde de dolari in urmatorii 3 ani, iar acest prim val de concedieri ar putea sa nu fie singurul.

Reprezentantii companiei nu au avut deocamdata nicio reactie oficiala privind informatiile legate de viitoarele concedieri.