Curiero, ce activeaza pe piata de curierat, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, cu 85% mai mult decat in 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit comunicatului, majorarea cifrei de afaceri a fost obtinuta in contextul derularii planurilor de crestere a eficientei activitatilor si de redefinire a serviciilor.

Cea mai importanta crestere in valoare, de peste 150%, a fost obtinuta pe serviciul de curierat rapid Curiero 24, care detine acum o pondere de 70% in cifra de afaceri, fata de 50% in 2006. Celelalte servicii din portofoliu, Curiero Express si Curiero Post, detin ponderi de 3% si respectiv 27% din cifra de afaceri.

Pentru 2008, compania tinteste o cifra de afaceri de 25 mililoane de euro.

“Avem ca tinte cresterea cotei de piata de la 10-12%, cat este in prezent, la 15%, precum si a marjei de profit de la 8-10% la 10-11%. In 2008 vom cauta resursele de dezvoltare cu predilectie in interiorul companiei, adica in principal in eficientizarea activitatilor si serviciilor”, a declarat Bogdan Carcu, presedintele Curiero.

“Astfel, vom renunta pentru moment la planurile de achizitie a unor jucatori straini si vom investi circa trei milioane de euro in tehnologie si flota. Cresterile Curiero din acest an vor fi realizate si pe fondul introducerii integrale in reteaua Curiero a unor sisteme de cantarire. Estimez ca in acest moment, 20% din valoarea cifrei de afaceri a oricarei companii de curierat din Romania se pierde ca urmare a necantaririi marfii”, a completat Carcu.

Curiero are peste 70 de puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru serviciile sale. Compania asigura la nivel national servicii de curierat rapid, curierat expres local, curierat postal si cargo.