K Tech Electronics a inregistrat anul trecut afaceri de 105 milioane dolari, in crestere cu 25% fata de anul anterior, in timp ce profitul operational a depasit doua milioane dolari, a anuntat compania.

Divizia retail, prin lantul de magazine Ultra PRO Computers, a contribuit cu 47% la afacerile din 2007, divizia distributie a detinut o pondere de 45%, in timp ce diviziile online si corporate au realizat, impreuna, 8% din cifra de afaceri.

"In conditiile in care piata IT din Romania cunoaste o dinamica descendenta, normala in conditiile maturizarii acestui segment economic, K Tech Electronics a reusit sa depaseasca ritmul de crestere propus la inceputul anului", a spus directorul de marketing al companiei, Catalin Butolo. Profitul operational a fost de 2,1 milioane dolari.

K Tech Electronics a avut anul trecut o cota de piata de 11% pe segmentul PC-urilor, volumul sistemelor vandute sub brand propriu, Ultra, depasind 77.000 de unitati. Anul trecut, compania a investit peste 3,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea diviziilor online si distributie.

Pentru anul in curs, K Tech Electronics estimeaza cresterea cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, prin intermediul diviziilor sale. Planurile prevad deschiderea a zece noi magazine in 2008, prin investitii totale de 1,5 milioane dolari.

K Tech a terminat anul; 2006 cu afaceri de 84,2 milioane dolari si un profit de 1,5 milioane dolari.