Ford a anuntat ca pastreaza numele Fiesta pentru viitorul model de clasa B ce va fi prezentat la Geneva. Masina, despre care se zvonea ca va fi produsa si la Craiova, va intra pe piata europeana in 2008, scrie Autonews.com.

La salonul de la Geneva, in martie, Ford va prezenta noua Fiesta, care are la baza conceptul Verve, prezentat toamna trecuta la Frankfurt. Producatiorul a folosit numnele Fiesta pentru masini de clasa mica inca din 1976. "Stim ca nu exista un nume mai bun decat Fiesta pentru noul model si trebuie sa luam in considerare ca avem in spate 30 de ani de investitii in brandul Fiesta", a spus presedintele Ford Europa, John Fleming.

Fiesta este, dupa Focus, cel mai bine vandut model Ford in Europa, cu 373.000 de unitati anul trecut. Productia noii generatii va incepe in toamna, la fabrica de la Koln, iar apoi la Valencia in primele luni din 2009. Automobilul va fi lansat in versiune hatchback cu trei, respectiv cinci usi.

Masina va intra spre sfarsitul anului si pe piata chineza, urmand a fi comercializata si pe piata din SUA, incepand cu 2010. Fiesta se intoarce astfel dupa trei decenii pe cea mai mare piata auto mondiala, unde a fost vanduta intre 1978 si 1980.

Despre noua Fiesta s-a scris anul trecut ca ar putea fi unul din modelele pe care Ford le-ar putea produce la Craiova.

In Romania, anul trecut s-au vandut aproape 6.800 de Fiesta, aproape dublu fata de 2006