Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Un consortiu format din trei companii a fost selectat pentru privatizarea Iprochim

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 12 martie 2008, 11:53 Economie | Companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a selectat consortiul format din Asociatia Salariatilor Iprochim, Proiect Bucuresti si Arno Capital pentru vanzarea a 72,99% din capitalul social al institutului de cercetare Iprochim, se arata intr-un comunicat al Autoritatii. Ofertantul care a obtinut cel mai mare punctaj (87,053 puncte) si cu care urmeaza sa se negocieze clauzele contractului de vanzare-cumparare de actiuni a avut o oferta financiara de 301,396 lei pe actiune.

Ofertantul clasat pe locul doi, consortiul format din Grup Feroviar Roman, Global Partener Com si Hubca Gheorghe, a obtinut 85,078 puncte si a avut o oferta financiara de 600 lei pe actiune.

"Avand in vedere legislatia europeana in domeniul ajutorului de stat, AVAS va notifica Comisia Europeana privitor la acest proces de privatizare, inceperea negocierilor pentru contractul de vanzare-cumparare fiind amanata pana la primirea unui raspuns de la oficialii CE", se mai arata in comunicatul AVAS.

Iprochim, societate specializata in activitati de arhitectura si inginerie, a fost lansata la privatizare in data de 24 octombrie 2007. La data limita pentru depunerea documentelor de precalificare, de participare, a ofertei tehnice si financiare, 29 noiembrie 2007, AVAS a inregistrat opt oferte pentru preluarea companiei.

In urma verificarii si analizei documentelor depuse, compania Icepronav Galati a fost eliminata pentru nerespectarea criteriilor de precalificare. Dupa etapa de analizare a documentelor de participare, a fost eliminat  consortiul format din Uton Onesti, Balkan Petroleum Bucuresti si Expert Valuation Bucuresti, iar consortiul format din AV Rom Holding, Ramb Sistem, Constantinescu Mircea si Criscov Iordan a fost eliminat dupa punctarea ofertei tehnice.

La punctarea ofertei finale au ramas in competitie cinci, ordinea de clasificare a acestora fiind urmatoarea: consortiul format din Asociatia Salariatilor Iprochim, Proiect Bucuresti si Arno Capital - 87,053 puncte, consortiul format din Grup Feroviar Roman, Global Partener Com si Hubca Gheorghe – 85,078 puncte; compania Incerplast – 58,297 puncte; Ipronef – 52,179 puncte si consortiul “IPROMET – T” – 51,108 puncte.

Metoda de vanzare a institutelor de cercetare presupune evaluarea unei oferte care are doua componente: o oferta tehnica, care reprezinta 60% din punctajul total si o oferta financiara, care reprezinta 40% din punctajul total.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

518 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi