Grupul siderurgic ArcelorMittal a semnat un acord de productie cu producatorul bulgar de otel Kremikovtzi, ca parte a ofertei de preluare a companiei bulgare, care se confrunta cu probleme financiare, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Conform intelegerii, ArcelorMittal va furniza materie bruta si va contribui la inoirea echipamentelor Kremikovtzi.

“Aceasta cooperare poate conduce la potentiale investitii in viitor”, a aratat producatorul bulgar, intr-un comunicat.

ArcelorMittal si miliardarul ucrainean Kostyantin Zhevagoare au rivalizat pentru preluarea Kremikovtzi, care totalizeaza aproximativ 10% din exporturile Bulgariei, insa care se confrunta cu probleme financiare si cu incapacitatea de plata.

Ambii investitori interesati de Kremikovtzi considera ca uzina indatorata, una dintre cele mai importante puncte industriale din era comunista, trebuie sa urmeze procedurile aplicate companiilor falimentare, inainte de incheierea unei achizitii.

Un tribunal din Bulgaria urmeaza sa analizeze cazul de incapacitate de plata, la sfarsitul lunii iulie.

In mai, ArcelorMittal a oferit finantare de urgenta in valoare de 30 milioane euro fabricii Kremikovtzi, care este detinuta in proportie de 71% de Pramod Mittal, fratele mai mic al presedintelui ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.