Firma Nova Trade, controlata de familia omului de afaceri Dan Adamescu, intentioneaza sa cumpere o participatie de 93,38% din firma Lido Bucuresti pentru 19,65 milioane de lei, in urma unei oferte publice, potrivit NewsIn care citeza date ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Astfel, compania vrea sa preia un pachet de 11,56 milioane de actiuni Lido, la un pret de 1,70 lei pe titlu.

Reprezentantii companiei Lido considera oportuna oferta de preluare prezentata de societatea controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, "oferta care releva doua avantaje majore: resurse financiare importante si experienta in domeniul imobiliar si management al Nova Trade", se arata intr-un comunicat remis BVB.

Potrivit comunicatului Lido, bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an releva o pierdere de 272.365 de lei, care datoreaza faptului ca majoritatea societatilor la care Lido este actionar au raportat pierderi semnificative.

Oferta, ce va fi intermediata de casa de brokeraj Vanguard, este inferioara cotatiei de 2,01 lei cu care se tranzactionau in sedinat de joi actiunile Lido pe piata Rasdaq.

Compania hoteliera are un capital social de 1,24 milioane de lei, impartit in 12,38 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul principal al Lido este Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, care controleaza 42,87% din capitalul social, iar Union International Center detine 10,63% din actiuni.

Firma hoteliera are o valoare de piata de 24,88 milioane de lei, aferenta cotatie de 2,01 lei pe actiune, stabilita in sedinta de joi a Bursei. Titlurile Lido Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq.