Alaturi de compania Mechel, Serviciul federal antimonopol al Rusiei (FAS) va face o ancheta si la Evraz Group, a anuntat seful institutiei, Igor Artemiev. Principalul actionar al Evraz Group este Milhouse Capital, controlat de omul de afaceri Roman Abramovici. Piata a reactionat imediat la anunt, titlurile grupului au cazut instantaneu, la Bursa din Londra, cu 5,3%, scrie Vzgliad.

Dar, spun analistii, situatia care s-a creat in jurul actiunilor Mechel nu se poate repeta in cazul Evraz. Principalul actionar al Evraz Group este Milhouse Capital, controlat de Roman Abramovici, pachete de actiuni detinind si fondatorul companiei, Aleksandr Abramov (24,29%), Aleksandr Frolov (12,15%) şi grupul ucrainean Privat (9,27%).

Evraz a fost listat la Bursa din Londra in iunie 2005, aminteste publicatia Vzgliad. „De la bun început, FAS a atras atenţia că verificările nu se vor limita la Mechel şi că vor exista şi alte companii”, s-au grăbit să amintească analiştii, în speranţa că piaţa se va calma.

Serviciul federal antimonopol controleaza modul in care anumite companii din sectorul siderurgic si minier ar impune pe piata interna preturi nejustificat de mari.