Decizia producatorului de dulciuri si cafea Kraft Foods de a inchide fabrica de la Brasov este definitiva, au anuntat marti reprezentatii companiei. Cei 440 de angajati ai fabricii ar urma sa fie disponibilizati incepand din luna mai a anului viitor. Negocierile pentru pachetul social oferit viitorilor someri vor incepe miercuri, anunta Rador.

Reprezentantii celor 440 de angajati de la Kraft Brasov, care urmeaza sa fie disponibilizati anul viitor, au fost la Viena in incercarea de a gasi intelegere la participantii prezenti la reuniunea extraordinara a Comitetului Coordonator al Comitetului European de intreprindere Kraft. Scopul acestei reuniuni extraordinare a fost tocmai decizia companiei Kraft de a inchide fabrica din Brasov si de a reloca o parte din productie in Bulgaria.

Reprezentantii salariatilor Kraft Foods Romania au cerut sa li se raspunda la 11 intrebari, printre care unele legate de motivatia inchiderii fabricii de la Brasov sau riscul de a pierde anumite branduri locale, cum ar fi ciocolata Poiana.

De la Viena, reprezentantii angajatilor s-au intors cu certitudinea ca fabrica de la Brasov va fi inchisa, in ciuda incercarilor autoritatilor locale de a-i face pe reprezentantii companiei sa se razgandeasca. Mai raman de stabilit doar salariile compensatorii pe care viitorii someri le vor primi la plecare. Conducerea companiei spune ca decizia nu are legatura cu criza financiara mondiala, invocata de celelalte companii care isi trimit angajatii in somaj, ci cu faptul ca locatia de la Brasov, fosta fabrica de bomboane CIBO, nu ar permite extinderea capacitatilor de productie.