Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila stare de incompatibilitate in care s-ar afla Gheorghe Oprescu, presedinte al Consiliului Concurentei, se arata intr-un comunicat al institutiei. Din verificarile efectuate de ANI rezulta ca Gheorghe Oprescu este, pe langa presedinte si membru al plenului autoritatii de concurenta, si comerciant persoana fizica autorizata, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului.

UPDATE: Presedintele Consiliului Concurentei va sustine o declaratie de presa la ora 19:30.

Reprezentantii ANI atrag atentia ca, potrivit legii, "functia publica de presedinte al Consiliului Concurentei este incompatibila cu calitatea de comerciant persoana fizica, ambele calitati fiind insusite de catre domnul Gheorghe Oprescu".

In comunicatul Agentiei Nationale de Integritate se mai arata ca Gheorghe Oprescu avea posibilitatea de a face toate demersurile necesare pentru a intra in legalitate din punct de vedere al respectarii regimului juridic al incompatibilitatilor, in termen de cel mult 75 de zile de la data numirii in functie.

Totodata, ANI precizeaza ca a transmis cele constatate primului ministru.